Nyheter från Lantbruk!

 

Värpfoder utan soja

Nu lanserar vi ett sojafritt värphönsfoder i småsäck där fokus ligger på att använda mer närproducerade proteinråvaror.  Värp Nära är både klimatsmart samtidigt som det är ett näringsrikt foder som uppfyller den värpande hönans behov och därmed hjälper till att hålla en fin fjäderdräkt.

Värp Nära kommer att förpackas i papperssäckar om 15 kilo.

Du kan läsa mer om fjäderfä foder HÄR

Du kan även läsa den nya tidningen från Nytt o Nyttigt om fjäderfä

 

 

 


 

NYHET! – Fiol Müsli

Små lamm

Hög lammtillväxt är oftast det som ger bäst lönsamhet. Lamm som får en bra start med mycket råmjölk av hög kvalitet och som kommer igång och äter grovfoder och kraftfoder utvecklar vommen tidigt. Det är oftast de lammen som också når den högsta tillväxten. För att få en riktigt bra start för de unga lammen så de blir klara i tid, är det viktigt med ett smakligt kraftfoder som stimulerar dem till att äta.

Därför har vi nu tagit fram ett kraftfoder i müsliform där vi endast valt ut de smakligaste råvarorna med hög smältbarhet för bästa utnyttjande. Behandling med hjälp av ångkokning av spannmålen, tillsammans med strukturen på fodret, gör müslin extra attraktiv. Kombinationen av de noggrant utvalda råvarorna ger en bra balans mellan energi, protein och fiber för optimal tillväxt hos lammen och fungerar även bra till högdräktiga och digivande tackor.

Börja erbjuda müslin till både tackor och lamm omedelbart efter lamning och efter ca 6-8 veckor är det lagom att enbart servera den till lammen i lammkammaren. Müslin kan även användas om extra tillskott behövs på betet och för slutgödning av lammen.

Kom in o snacka foder med oss vår duktiga personal hjälper och väg leder dig till rätt foder val!!

Du kan givetvis även ringa eller maila oss!

Peter Kristoffersson  0435-80329

Emil Råpsten 0435-80325

Rune Nilsson 0435-80321

 
Närbild på Fiol Müsli

 


Lammomell

Lammomel lammnäringMJÖLKNÄRING ANPASSAD FÖR ATT GE HÖG TILLVÄXT

 

Lammomel är en skummjölksbaserad mjölkersättning med en hög nivå av både fett och protein. Fårmjölk är naturligt fet och för lamm som föds under den kalla delen av året är det viktigt med en god energitillförsel för att få en bra start i livet. Balansen mellan fett och protein är väl anpassad för en hög tillväxt.

 

Lammomel är baserad på högkvalitativa mjölkråvaror som är skonsamt framställda för att lammen ska kunna utnyttja näringen maximalt. Skummjölken gör ersättningen smaklig och skapar lagom med mättnadskänsla. Tack vare den skonsamma framställningen så innehåller Lammomel en hög nivå av immunoglobuliner naturligt från råvarorna som tillsammans med tillsatta antioxidanter stöttar immunförsvaret. För att främja mag- och tarmhälsan är även probiotika tillsatt.

 

Lammomel innehåller höga nivåer av spårämnen och vitaminer. Selenet är till hälften i organisk form vilket ger ett bättre utnyttjande av selenet.

Läs mer om Lammomell på djur och natur 


Kategorier i: